НОВИНИ

2016/04 - ОПЕЛ МОТОРСПОРТ РАЗЧИТАШЕ НА RECARO В TCR - ПАРТНЬОРСТВО В СЕРИИТЕ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ

На третия уикенд от април в Ошерслебен започна първия сезон от германското първенсто за туристически автомобили ADAC TCR - част от сериите TCR, които се провеждат по целия свят в различни страни и региони.  RECARO Automotive Seating, продуктоова група на Johnson Controls, екипира новата Astra TCR на Opel Motorsport със състезателни седалки Pro Racer SPG.

 

"Много сме щастливи от решението на Opel Motorsport да използва състезателните седалки на RECARO във всички Astra TCR." каза Франк Линк, моторспорт директор в RECARO Automotive Seating. "По този начин продължаваме едно сътрудничество от десетилетия в рейсинг сериите и в същото време ще можем да демонстрираме нашата прецизност с един изключителен автомобил в много международни състезания."

 

През 2016 TCR ще има 7 серии в германското първенство и 11 международни, които ще се проведат в Азия и Европа и като национални серии в Бенелюкс, Китай, Италия, Португалия, Тайланд и САЩ. Участват не много скъпи туристически автомобили с предно предаване и двулитров турбо двигател. TCR е съсредоточено към млади таланти и частни пилоти, ентусиазирани от световния моторспорт.

 

" TCR е идеална платформа да предложим на клиентите ни в страната и по света истински рейсинг коли в доста атрактивни условия." каза моторспорт директора на Опел Йорг Шротт. " За нас RECARO е правилния партньор за проекта ни Astra TCR. Смятаме, че настоящите седалки RECARO Pro Racer SPG предлагат идеална комбинация от технология, комфорт и сигурност."

 

Състезателната седалка RECARO Pro Racer SPG е за GT и рейсинг туристически коли съгласно FIA стандарт 8855-1999. Създадена е да се използва със системата HANS. Направена е от подсилена пластмаса и фибростъкло (GFRP). Предлага се в два размера: варианта XL е по-широка и по-висока в сравнение със стандартната седалка. Като допълнение  RECARO Pro Racer SPG има FIA хомологирани подвижни адаптери за регулиране в дължина.

 

През 2016 RECARO Seating беше партньор и на Opel Motorsport в младежкия отбор на ADAC Opel Rally Team. Специалистите екипираха три коли Opel ADAM с подходящите състезателни седалки.